DUMLEMUFFINS


okej... igga att jag har en bad hair day ...

Tänkte lägga upp receptet på de suuuuperdupergoda kakorna som Linnea och jag bakade! Dock tyckte både pappa och Linnea att de var sådär/lite halvgoda, men jag äääälskar dem! :D

DUMLEMUFFINS
Först gör du en vanlig muffins- eller sockerkakssmet, t ex:

- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret. Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram lika många stora muffinsformar. (Går naturligtvis också bra med små, dock behövs fler då) Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet. Vispa ner vaniljsocker och bakpulver, och vispa till sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.

Sedan fördelar du smeten i muffinsformarna och trycker ner en dumlekola i varje form! Sedan in med dem i ugnen och ta ut dem när de är färdiga. Enligt just detta receptet skulle kakorna vara inne i 30 minuter. Men du kan använda vilket muffinsrecept du vill! :)

Man kan ju testa olika smaker på muffinsarna, t ex choklad, citron, med bär i osv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback