DUMLEMUFFINS


okej... igga att jag har en bad hair day ...

Tänkte lägga upp receptet på de suuuuperdupergoda kakorna som Linnea och jag bakade! Dock tyckte både pappa och Linnea att de var sådär/lite halvgoda, men jag äääälskar dem! :D

DUMLEMUFFINS
Först gör du en vanlig muffins- eller sockerkakssmet, t ex:

- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret. Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram lika många stora muffinsformar. (Går naturligtvis också bra med små, dock behövs fler då) Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet. Vispa ner vaniljsocker och bakpulver, och vispa till sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.

Sedan fördelar du smeten i muffinsformarna och trycker ner en dumlekola i varje form! Sedan in med dem i ugnen och ta ut dem när de är färdiga. Enligt just detta receptet skulle kakorna vara inne i 30 minuter. Men du kan använda vilket muffinsrecept du vill! :)

Man kan ju testa olika smaker på muffinsarna, t ex choklad, citron, med bär i osv.


Easy A

Nu har Linnea åkt hem och vi har haft 2 najjsiga dagar tillsammans! Höhö. I alla fall så har vi varit på center syd, nova lund, lekt med foppa och bakat muffins. Vi har också tittat på filmen Easy A och ätit chips och körsbär. MUMS



Filmen var ganska rolig tycker jag! Hehe, och så kunde man lixom inte riktigt förutspå vad som skulle hända vilket var bra! :) Sååå, den får 4/5 stjärnor!


lan ikväll! ;D

Hejhej! Sitter här med Linnea och ikväll ska vi lana! (a) Linnea spelar Guild Wars och jag spelade nyss Snigeln Bob 2 på spela.se. Vi snackar lite skype och sånt nu, och så lyssnar vi på peter08!


Peter08 - Sture P


Dag 17 - Mitt favoritminne

Ojj vad svårt detta var..! Har förstås massor av underbara minnen med alla möjliga människor, men om jag ska ta upp ett/flera nu så kommer jag säkert komma på ännu flera senare som jag tyckte bättre om... Men, ska berätta om några av mina bästa minnen! :)


Foto: Erik Bille

Campingen med klassen!
Jaa vad ska man säga? Världens bästa kväll, natt och dag med världens bästa klass!
M å s t e g ö r a s o m .



SM-slutspel 2011
Såhär nära guld har vu aldrig varit, ååh jag trodde verkligen vi skulle ta hem det detta året men nääe. Skyll på domarna om du vill. Men det var en asnajs helg med middag ute med hela laget på lördagskvällen. Sjukt najs också med SM på hemmaplan!




Förra sommaren
& allt som jag gjorde då, åkte till Liseberg med Linnea, Tim och company, var med kompisar, cyklade till Nova Lund typ varje vecka, startade denna bloggen, drack Fanta Lemon 24/7, fick tandställning, osv. Allt som jag gjorde kanske inte är bra minnen, men jag gillade den sommaren :)


Det är för oss solen går upp

Nämen hej, nu ses vi igen! Tänkte bara meddela att jag har en sockerkick just nu för jag har nästan ätit ett helt paket SIA Knäck-glass! MUUUUUMS. Men jag känner för att sitta uppe hela natten och göra ingenting så förmodligen är det det som jag kommer göra. Just nu är jag glad, för mamma har tvättat tröjan jag ska ha på mig på lördag OCH jag har sovmorgon imorgon! :D Cornelia ska både hämta och lämna Melwin på dagis vilket innebär att jag kan sova ut och sen dra bort till Nova Lund och försöka hitta en present till lilla Karin! Det misslyckades tyvärr sist jag var där...

SÅ nu ska jag kolla runt lite på internet, blir kanske fler inlägg i natt ;) Annars: Godnatt! ♥

väldigt mörk och framförallt extremt sexig bild som jag nyss tog i webcamen! har inga lampor i detta rumet, så det enda som lyser upp är datorn.. ;P


Dag 16 - Mina fritidsintressen

Jaa, som ni kanske vet så spelar jag landhockey. (Ni som inte vet vad landhockey är, klicka här och läs om det.) Innan lovet tränade jag en gång i veckan inomhus och en gång i veckan utomhus. Sen har vi gemensam jogging också, men den brukar jag inte gå på. Tidigare har vi alltid tränat 2-3 gånger i veckan inomhus, men vi drog ner på dem efter SM-slutspelet. Det är inga träningar under sommarlovet, så just nu joggar jag själv. Dock är den gemensamma joggingen fortfarande igång, tror jag.

Andra intressen som jag har är väl kompisar. Och så har ju kyrkan den här ungdomsgruppen på måndagar (inte under sommarlovet dock) där folk som är 13-14-15 år träffas och typ kollar film, umgås, käkar pizza eller vadsomhelst. Alltså inte helt random, utan det finns ett schema. Men det är lixom inte något med kyrkan eller kristendom på något sätt, det är bara i kyrkans lokaler. Brukar vara ganska kul! :)

Annars har jag väl inga fler speciella fritidsintressen... Typ käka glass ute i solen HEHE


12.17

Vad har jag gjort idag? Jag har lämnat Melwin på dagis, handlat och joggat. Ska väl inte göra så mycket mer idag, hämta Melwin igen och ha myskväll ;) nej ush vad tråkigt inlägg, ska se om jag kan hitta på något roligare.. hare! :)


22.42

Heeeej! Idag har det varit suuuperskönt väder! Var ensam hemma ett tag så jag satte mig i trädgården och åt glass med chokladsås. Sen plockade jag smultron och vinbär och satte dem på sånna strån, coolt va?! Sen åt jag upp dem. Har också varit ute med Melwin och lämnat ut alla inbjudningskort till hans kalas som är på söndag. Jag hämtade honom på dagis lite efter fem, och vi var hemma igen kvart över åtta. Vi var alltså ute och körde i tre timmar, helt sjukt tråkigt! Dessutom hände det en sak som inte är rolig överhuvudtaget! Lampan som lyser när bensinen börjar ta slut började lysa, så jag tänkte shit pommes, jag måste tanka! Så jag gick till dom sista husen och körde sedan bort till statoil och tankade. Det visade sig att jag hade 2 liter kvar i tanken + 3 liter i reserv..

Men men - nu ska jag snart sova för imorgon är det en gubbe som kommer hit klockan åtta för att fixa stödet på min moppe + att jag ska lämna Melwin på dagis och handla lite på netto. Jag och Melwin ska nämligen ha glassparty imorgon kväll, yeah!

okej nu ska vi se... detta är min farfars sambos mammas hund ;) hon heter mimmi och är en blandning mellan papillon och någon slags kinesisk nakenhund... SÅ SÖT!!!!!!
bilden tog jag på midsommar vid farfars koloni :)


MUFFINS

Är det bara jag som är så himla sugen på att baka MASSOR av muffins och sen sitta och trycka i sig allting medans man kollar på en bra film?! - igår bakade min syrra 4 olika sorters muffins som hon bjöd familjen på.

1. jordgubbssylt, 2. chokladbitar, 3. jordgubbssylt, 4. karamellfärg, 5. blåbärssylt, 6. chokladbitar


De med sylt i var jättegoda - men klibbiga! Och den med karamellfärg såg lugnt coolast ut men den hade ingen speciell smak, bara vanlig sockerkakamuffin. Erkänn cool färg på den? :D

Tänkte dela med mig av två tips för lite 'annorlunda' muffins, om man är trött på vanliga med choklad eller bär! Har inga direkta recept, idéerna kommer från sexan när vi bakade och hade spelhåla. Då var det några som bakade dessa muffins ;)

NOBLESSE
Gör vanliga muffins i valfri smak - när jag smakade kakorna så var det chokladsmak på dem. När dom kommer ut från ugnen och är färdiga lägger du en noblesse i valfri smak på varje (direkt när du tar ut dem så att de inte hinner kallna). Då smälter chokladet på kakan och stelnar sen när kakan svalnar. Riktigt gott!
Man kan också testa att göra det med kladdkakemuffins, fast det kanske blir jättemäktigt?

DUMLEMUFFINS
Gör vanliga muffins med valfri smak - i mitt fall var det citronmuffins. Innan du sätter in plåten i ugnen trycker du ner en dumlekola i varje muffinsform. När de är i ugnen så smälter de och blir en kladdig klump mitt i kakorna. Dreglar.....

En sak är säker: snart ska jag baka MASSOR av muffins!!


Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Jaha, lite bättre tajming denna gången. Det var ju ett sånt här inlägg - "Detta har jag på mig idag" - för nån vecka sen. Och just den dagen hade jag bara pyjamas hela dan. Men idag har jag faktiskt klätt på mig något ordentligt! ;)
jaa jag vet att det är töntigt att sudda bort ansiktet, men det ville verkligen inte vara med på bild idag...

ser ut som att jag är tjock på bilden, men det är jag inte kan jag meddela


kort kofta - fått av kusin, tubtopp - h&m, klocka - Jet set, skärp - Gina tricot, jeans - fått av kusin


godmorrrrrrgon!

Godmorgon! Har varit uppe ganska länge, gick upp ungefär kvart i åtta för jag skulle lämna Melwin på dagis. Ganska skönt att vara uppe så tidigt, inga andra är vakna lixom ;) Nej, nu ska jag hitta på något kul att blogga om! Får se hur det går... Tjingeling!



random konstig bild? .. haha


15.43

God eftermiddag! Jaa, idag har jag ju somsagt varit på Nova Lund med min lillebror. Ska väl inte göra något speciellt idag, förutom att tanka min mobil med pengar! Det vill aldrig funka med internetbanken när jag ska tanka mobilen, så irriterande -.-' Men det är liksom TVUNGET att ha pengar på mobilen imorgon, för då ska jag ringa ett viktigt samtal ;)


nyinköpt

Idag åkte jag bort till Nova Lund med Melwin, och jag shoppade de grejerna på bilderna! Toppen kommer från H&M och värmeskyddande hårsprayet köpte jag på Kicks. Köpte även örhängen på Guldfynd, men det var bara vanliga "diamanter". Melwin hade massa pengar han med så han köpte ett paket lego på BR! ;)


Bild från hm.com


glass!

Här sitter jag och äter världens godaste glass, nämligen en daimstrut! Jag kommer äta många sånna här i sommar, den saken är klar!




Ikväll ska jag inte göra något mer, bara chilla. Imorgon ska jag åka till Nova Lund istället för idag eftersom det var stängt idag -.- Nej, nu har jag inget mer att skriva! Hörs imorgon, hare bra!


Midsommar

GODMORGON! Ja, som ni kanske läste igår firade jag midsommar hos farfar med min familj och en massa andra 70 plusare. Fast det var ändå ganska kul, vi åt god mat och efterätt, jag spelade fotboll och lekte kurragömma med mina syskon, tittade på tv och åt godis m.m. Min bror drack för många läsk-shots och spydde i natt... xD Myspys, verkligen.. Idag ska jag städa, göra inbjudningskort till mamma och kanske åka bort till Nova Lund. Bloggar mer senare, PUSS! ♥


12.13

Tjena! Trodde faktiskt inte att jag skulle hinna blogga idag så jag skrev ett mobilinlägg innan, men nu hinner jag ;) Ska till farfar senare och fira midsommar :)

Igår gjorde jag teoriprovet klockan åtta på morgonen, och blev godkänd!!!! :D :D Fick 58 rätt av 65 möjliga, och för att bli godkänd var man tvungen att ha 52 så det var ganska god marginal tycker jag :) Sen tog jag bussen hem från lund, åt lite, och körde sen till mammas affär. På kvällen åkte jag hem till Karin och sov över där. Vi lagade pasta carbonara, snackade med becki, filmade random filmer som vi skickade till becki (och som hno sen la upp på facebook... -.-) och sen sov vi faktiskt också lite.

Nu ska jag köra bort till mamma igen och hjälpa henne litegrann innan vi åker till farfar. Hon ska flytta sin affär (Horze Lomma) och sista dagen i den gamla var igår. Förmodligen öppnar den nya nån gång efter sommaren :)


Hej! Är hos karin nu och ska strax stiga u...

Hej! Är hos karin nu och ska strax stiga upp. Har inte kunnat blogga för har inte varit hemma! BTW klarade körkortet! :D /mobilblogg


Dag 13 - Den här veckan

MÅNDAG Pluggade teori, satt vid datorn
TISDAG Pluggade teori, joggade och satt vid datorn
ONSDAG Hälsade på Linnea, pluggade
TORSDAG Teoriprov för AM körkort! Ska också jobba och sova över hos Karin
FREDAG Midsommar, väl? x)
LÖRDAG Blir väl en lat dag framför teven..
SÖNDAG Ingen aning!

Intressantvecka.se, verkligen inget roligt förutom kompisarna och provet kanske? Får ju köra moppe om jag klarar det ;)

hihi min moppe Britta som jag antagligen får köra imorgon! :D :D

16.59

Kom hem från Linnea och Melwins dagis för cirka en timme sen och har precis pluggat teori. Är sjukt glad nu, fick bara 4 fel i ett test på 70 frågor! :D På provet imorgon är det också 70 frågor, och man måste ha minst 52 rätt = max 18 fel. Så man får ju ha ganska många fel, men man måste satsa ändå. Nuuu ska jag plugga vidare, hare!


Dag 12 - I min handväska



Jaha, då fick man tömma ut väskans innehåll på sängen och ta kort på det!
BTW handväskan är ny, fick den när jag fyllde år! ^____^
Vad jag hade i min handväska just idag var:

- En mössa
- En tom vattenflaska
- Godispapper
- Gratis-solkrämer från förra årets Falsterbo Horse Show
- Tuggummi (från Stimorol, om ni vill veta)
- Ray Ban-brillor
- En lila paljettplånbok
- En plånbok med massa R på
- Häften från trafikskolan

Annars brukar jag väl ha nycklar och sånt där i också, men dom ligger för tillfället på köksbordet. Kan säga att jag inte brukar bära omkring på mössor mitt i sommaren, men jag använde den häromdagen när det regnade. Dock slutade det regna när jag kom utanför dörren men skit i det...

godmorgon! ♥

Nämen godmorgon allihopa! :) Idag händer lite mer än de andra sommarlovsdagarna, nämligen att jag ska träffa en kompis! omg! Ska besöka Linnea vid 12-tiden och stanna där ett par timmar, och sen ta med min lillebror hem med bussen. Linnea och jag ska plugga till mitt teoriprov som är IMORGON!! Herregud, jag börjar nästan bli nervös... Men idag ska jag pluggapluggaplugga så klarar jag det imorgon och får köra moppe sen! Wiiiie!

Ser ut att bli en fin dag idag dessutom, det är rätt mycket sol (och massa vind -.-') och radiopratarna imorse sa att det skulle hålla i sig hela dagen! :D Första soliga sommarlovsdagen! Hoppas det håller i sig till imorgon också, för då ska jag till Karin ;)




nu ska jag ut på joooggingrunda

Nu har jag läst ut hela AM-boken på 130 sidor! :O Sjukt tråkigt... Nu ska jag göra arbetshäftet. Eller ja, inte nu, men senare och imorgon. Och så blir det några onlinetester. Men nu ska jag ut och jogga! Wohoooo. Hörs imorgon eller senare ikväll :)

Dagens brunch på bild ;) MUMS


Dag 11 - Mina syskon

Jag har två småsyskon - jag är alltså äldst av barnen i familjen! *stolt*

Det är en lillasyster på snart 13 år som heter Cornelia, och en lillebror på 6 år som heter Melwin. Ofta är dom båda glada och snälla, eller ja, kanske inte direkt snälla men glada i alla fall. Men det händer (ganska ofta numera) att Cornelia får vredesutbrott på mig och Melwin... inte ok... Dom kommer lixom när man minst anar det, och for no reason lixom. Senast igår, när jag inte ville laga kycklingspett med makaroner eftersom det inte passade ihop. Då blev hon skitsur och började skrika att jag skulle laga det ändå, men när jag vägrade (var inte hungrig ens en gång) sa hon att hon skulle laga det och att jag inte skulle äta av det. Nehe, men jag gjorde det ändå!

Och Melwin är ju en liten ängel! Nej absolut inte ... speciellt inte när han är ledsen, då gnäller han jättelänge.. Men, sånt får man leva med. Och man får väl hoppas att dom snart växer upp, båda två!

BTW Melwins hår är borta nu - han snaggade sig i höstas ;)






Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Varför skulle den komma just idag? Aja, ni får väl se en bild på vad jag har på mig då...

Kommer förmodligen inte byta om, kanske om jag leker duktig och går ut och joggar senare. Ska nog faktiskt göra det... :P


11.22

Godmorgon! Idag är det också grått och blåsigt ute, FETT NAJS! ... Kan det inte bara bli sol någon gång? -.- Jag lovar att när vi har börjat skolan så är det sol och varmt varenda dag, så himla bortslösat. Fast en bra sak är att pappa inte kan tvinga mig att gå ut om jag känner för att se på tv, för vädret suger ju? Förra sommaren var det ganska fint väder, men jag ville ändå se på tv, och då tvingade pappa ut mig...

Under morgonen har jag suttit och försökt få ihop den där bloggdesignen som jag snackade om igår. Det var från början en gratisdesign som jag hittade på bloggdesign.nu som jag har ändrat om i. Tänkte mig en hyfsat somrig design, men vad blev det? Vitt, grått och blått = vintrigt... Det är i alla fall lite rosa här och där så jag tror att jag ska ändra det ljusblåa till rosa istället så blir det lite somrigare ;) Om ni vill kolla så finns den här

nu blir det att äta lite frukost [som inte existerar] vi har ingen mat hemma! D:


MUSIK

Känner att det var längesen jag la upp musiktips - så här kommer några låtar ur min spellista! :)

Sofijah - Fly away


Taylor Swift - Back to December


Alanis Morissette - Ironic


Sunrise Avenue - Hollywood Hills

Media Markt

Alla har väl hört Media Markts reklamer där dom skryter om att allting är "Scheiße billig". Skulle man översätta det rakt av blir det "skitbilligt" eftersom Scheiße betyder skit. Men min lillasyster ville Google Translate'a det, och när hon gjorde det blev översättningen "billigt skit". Låter som en bra reklam ;)

jag vet att google translate inte går att lita på, men ändå.

Det bästa med sommaren!



Det bästa med sommaren måste bara vara jordgubbar med glass! Ikväll blir det världens godaste efterätt - jordgubbar och smultron (plockade i trädgården) med grädde, vaniljglass och chokladsås. Det är resterna som blev över efter igår när vi hade gäster, åt det då också ;)

18.42

Jaha, då var denna dagen över. Det är verkligen skittråkigt att inte göra någonting hela dagen. Jag har bara tittat på tv, suttit vid datorn, hämtat melwin från dagis och handlat lite godis. Träffade en klasskompis vid busshållplatsen, om någon är intresserad. Nej nu ska jag göra något som åtminstone är lite vettigt - nämligen försöka mig på att fixa en cool bloggdesign! Yeeey. Vi hörs senare!

Den stickade tröjan och skärpet som jag köpte på New Yorker förra veckan
igga att min spegel är skitig, när jag försöker tvätta den blir det bara värre :(

11.04

Godmorgon! Vilket tråkigt väder vi har idag... :o Grått och blåsigt, och när jag vaknade vid sextiden spöregnade det också ;o (Jag somnade om igen, har inte varit uppe sen dess!) Försökte nyss fotta ut genom fönstret med webcamen, men det gick inte så bra ;/ Senare, runt tre, ska jag hämta min lillebror på dagis. Det är väl det som kommer hända idag? Kanske lite mer teoriplugg. Men innan jag gör något annat ska jag fixa lite frukost! Blir väl lite frukt med youghurt som vanligt, men det är så sjuuuuukt gott! Jag brukar dela en nektarin och en banan i små bitar och sen hälla vaniljyoughurt på. 


pluuugg!



Bara för att jag inte har något annat att skriva om just nu så bjuder jag på en extremt het bild på mig själv! ...
Som ni ser är det mina AM-böcker som jag måste läsa inför teoriprovet som är på torsdag morgon, men jag tror faktiskt att jag kan det mesta redan! ^_____^ Meeeeen tänk så failar jag på provet... D: Aja, hade i alla fall tänkt plugga nu! Vi har gäster som för tillfället är ute och går med mina föräldrar, guud vad kuuul... Vi har ätit raclette, huuur gott som helst! För er som inte vet vad det är så är det typ en mini-spis som man har på bordet så steker man maten själv! Typ bacon, korv, ost, lök osv. Riktigt gott!


städning av köket ftw!

Tänkte precis att jag inte skulle skriva något inlägg, fast sen kom jag på att jag inte har uppdaterat idag så då fick jag göra det ändå ;)

Om cirka en timme ska vi få gäster, så därför har jag städat köket idag! Eller ja, halva köket. Nästan hela diskbänken har jag dammat och skrubbat, tömt och fyllt diskmaskinen, diskat allt som inte fick plats, slängt gamla mjölkpaket och ketchupflaskor och flyttat runt kokböcker och köksmaskiner!

Egentligen behövde jag & cornelia bara röja undan och dammsuga lite, men sen fick jag ett sånt ryck som jag får ibland och bara, hääär ska det städas ordentligt! Och mamma tyckte det blev jättefint! ^____^

s u d d i g a b i l d e r




Såhär fint blev köket! :) Fråga inte vad det är för någon vit liten ruta nere till vänster på den första bilden för det vet jag inte, och jag vet heller inte varför vi har en Bag in Box i köket...



Asså jag måste ju passa på att skryta om mitt bokstöd som jag gjorde i träslöjden i sexan eller något? Hahah FAN va coolt det är... Det står i alla fall i köket bland kokböckerna, har ingen aning om hur det hamnade där. Hade det på mitt rum ett tag, sen gav jag det till min lillebror men han ville nog inte ha det verkar det som x)

16.42

Yaay, nu är jag färdigutbildad till att ta moppekörkort! Ska skriva teoriprov på torsdag och om jag blir godkänd får jag köra efter det, så nu gäller det att plugga på! Provet är på 70 frågor och man måste ha minst 52 rätt, men det ska nog gå bra. Tydligen har mamma bokat in provet klockan åtta på morgonen, och dessutom så måste man vara där en halvtimma innan... Well well, då har jag i alla fall hela dagen på mig att köra moppe sen!


nyinköpt



Denna blusen köpte jag på rean inne på Gina Tricot igår! Tycker den är fetnajs. Jag köpte också en mörkblå löst stickad tröja och ett vitt smalt skärp på New Yorker. Allting gick på strax under 175 kronor tillsammans! Tänkte egentligen fotta allting men det blev bara dåliga bilder... ;O Därför får ni istället föreställa er hur de andra två plaggen ser ut eftersom jag inte hittade några bilder på internet! ooh btw bilden där uppe kommer från ginatricot.se

19.59

Hejhej bloggen! För en stund sen kom jag hem från dagens moppekurs. Tar ju intensivkurs denna helgen, och på torsdag är det teoriprov och sen har jag mitt körkort! Om jag klarar det då, men det är klart att jag gör! ;) Nu ska jag chilla lite, blev fett trött efter kursen. Resan dit tog 1,5 timme, sen var jag där i 8 timmar varav en lunchtimma på pizzerian. Imorgon är det inte lika lång dag, och enligt den ena läraren ska vi "gasa på som fan" väldigt mycket imorgon... En liten kul grej var att två från min prallellklass dök upp helt randomly på samma kurs ;) Men nu ska jag snart käka supergod middag, muuuums! sen ska jag visa vad jag köpte på min shoppingrunda igår

cool bild på mig, min kusin och hennes kompis.
Rüben, Felixx & Marchus ;)

19.45

Blir ett snabbt inlägg för jag ska stänga av datorn nu! Blev ett par plagg som fick följa med mig hem idag, men inte så mycket. Imorgon ska jag på moppekörskola, äntligen! :D Bloggar mer imorgon, ciao ♥

Dagens outfit!



Hahah oj va längesen det var jag la upp dagens outfit? Tänkte att jag kunde göra det idag och samtidigt visa 2 plagg som jag köpte i turkiet, nämligen shortsen och t-shirten. Shortsen är från något märke jag inte känner igen, någonting med She.. och tröjan är från (?) Betty Boop.

Blev en lite sådär halvtaskig bild, mobilen och kameran ville inte ta några bra så jag fick ta med webcamen = taskig bakgrund! Men men. Ha en bra dag så bloggar jag mer när jag kommer hem från shoppingrundan! :)

09.37

Hahah städningen igår blev inte riktigt färdig, men resten fixar vi en annan dag. Har trots allt 10 veckor kvar av sommaren! Nu ska jag nog äta lite frukost, börjar bli hungrig? :o Och sen, runt halv två-tiden, ska jag åka in till Center Syd med Karin och Emma! :) Egentligen skulle Alex också följa med, men hon kunde inte :( Jag ska i alla fall shoppa loss! :D Har ju fått massa pengar på konfirmationen och födelsedagen så nu ska jag göra av med dem ;) Nämen vi får se vad jag hittar!

Puss & kram!


grillaaaaaaaat ♥

Nu ska jag snart äta middag, grillat med pommes och bearnaisesås! :D Såsen är sån halv-fabrikat med bara pulver som man kokar upp med smör och vatten, och det var totalt omöjligt för min syrra att göra den eftersom hon aldrig gjort sån förr.. Det står på baksidan exakt hur man ska göra, till och med en femåring hade klarat av det och min syrra är nästan 13 -.-' Men jag fick lära henne så nästa gång är det hennes tur!
Hare bra 


Ibland blir det bara för mycket



Detta är låten som jag, Linnea, Rebecka och Erik spelade igår på skolavslutningen. Jag spelade bas vilket gick bra förutom att jag spelade fel på ett ställe. Men det hördes nog inte.. ^^ Jag måste säga att jag tycker Linneas röst passar bättre till den låten, men det är nog bara för att jag har hört denna versionen typ 2-3 gånger och våran hur många som helst. Låten kommer från filmen Tjenare Kungen.

Städning på g!

Åååh gud vad skönt med sommarlov! Känns dock inte riktigt sommar än, avslutningen igår var inte ett dugg sommrig. Det var mycket mer sommar på avslutningarna på låg- och mellanstadiet. Man sjöng massa sommarlåtar och det stod "Glad sommar" på whiteboarden till exempel. Nu var det lixom, hej och välkomna nu är det avslutning vissa ska sjunga lite sen är det slut, så gick vi till våra klassrum, fick våra betyg och gick hem. Ungefär. Jag är i alla fall nöjd med betygen, har höjt mig i några ämnen! :)

Idag gick jag upp klockan ett, fett skönt att få ligga i sängen och göra ingenting hur länge man vill. Jag gick upp och åt några mackor, sen gjorde min lillasyster fruktsallad med ananas, jordgubbar och apelsin, fast jag åt utan ananas för det tycker jag inte om. Det var i alla fall suuuupergott! :D Idag ska jag städa mitt rum, möblera om ifall jag hinner och måla mina naglar rosa. 


Dag 9 - Min tro

Uhm ja, jag är ju inte speciellt religiös om man säger så, även om jag konfirmerades för typ två veckor sen. Jag tror på mig själv och vad jag vill, sen får man se vad det blir av det!



bilden är lånad från google.

Rockmelt

Idag när jag öppnade Rockmelt (min webbläsare, typ som Google Chrome fast med facebook i sig lixom) så fanns det en ny uppdatering. Mina händelser, meddelanden och vänförfrågningar hamnade lixom överst i fönstret bredvid flikarna som ni ser på bilden. Helt ok, om de inte hade försvunnit från facebook! :O Hade lixom velat ha dem på båda, för när jag klickar på en händelse så kommer den upp i ett nytt fönster. Får se om jag vänjer mig eller om jag byter webbläsare.. :P


Godnatt!

Nu har jag suttit och chattat med becki i flera timmar! Det började med att vi diskuterade en födelsedagskalas (vaddåååå, vad heter det annars? -.-) jag ska ha med mina kompisar, och vi kom fram till att jag ska bjuda hem 14 pers från klassen till mig nån kväll i näst-nästa vecka, och så ska vi äta från pippi-tallrikar som Becki och jag ska köpa på BR leksaker. Sen började vi snacka om lite annat och kom in på en kille som Karin tror att jag gillar men i själva verket gillar jag bara hans tröja. Det var nämligen så att när min lillasyster såg att jag hade den tröjan och undrade vems det var, så sa mamma att det var min pojkväns tröja -.-'

Men nu är det dags att gå och lägga sig, även om det är sommarlov (ÄNTLIGEN) så får det vara nån måtta... det ordet stal jag från mamma. Är trots allt ganska trött, + att jag ska läsa! Mee like.

GODNATT! ♥


SOMMARLOV!

Har haft den hittills bästa skolavslutningsdagen i mitt liv idag! Det kanske inte var den bästa man kan tänka sig, men alla andra har varit typ direkt hem efter skolan och göra inget? Idag hände lite mer än så kan jag säga.. ^^

Först åkte jag till skolan en timma för tidigt för att öva på en låt som jag, Becki, Erik och Linnea skulle spela. Sen hade vi avslutning, vi fick våra betyg och några arbeten och bla bla bla, och sen tog 6 av tjejerna i klassen bussen in till Malmö för att äta och bowla. Vi åt på Entré och sen bowlade vi i två timmar på Big Bowl. På banan bredvid oss var det ett stort gäng killar i vår ålder, så Karin sa till mig att peka ut den snyggaste av dem så skulle hon ordna en dejt. Dock blev detta aldrig av, men jag ska inte klaga... ;) Efteråt drog alla utom Linnea hem till Rebecka där vi chillade lite, åt middag, chips och godis, spelade kubb och sånt. Sen skulle vi spela brännboll men inga andra ville va med och jag var tvungen att åka hem.

Men det har varit en sjukt najs dag, verkligen något som borde göras om! Tack alla tjejer som var med! ♥

Bara för att det är sommarlov och jag inte behöver sätta min fot på skolan på 10 veckor blir det en supervacker bild på en cool blomma som jag fottade förra sommaren.


20.57

Har haft ett supernajs kväll/natt/dag med min klass! Igår slog vi (dom) upp tältet i Habo Ljung där det var meningen att vi skulle sova. Fast vi satt uppe hela natten, och vi ville dygna men lyckades inte. Vid femtiden gick alla och la sig i tältet och jag tänkte bara vila men somnade ändå -.-' Sen på morgonen åkte jag och tog gardasil nr 2, på eftermiddagen åkte jag in till Malmö och spände tandställningen. Slumrade till ett tag när jag satt i den stolen, hahah lite pinsamt. När jag kom hem somnade jag i soffan och sov flera timmar tills det var middag. 

Nu äre dags för efterätt, dusch och sen SOVA. Puss och kram ♥

Födelsedagskalas

Godmorgon! Tänkte egentligen lägga upp ett inlägg till igår, men efter att jag hade lagt upp det första och kollat facebook en stund tvingade mamma med mig till Coop Forum för att handla till min födelsedagsfest som är idag. Släktfest alltså. Vi ska bjuda på grillat (tror jag? vädret är ganska fint) och sen ska jag göra en muuumsig efterätt! Senare ikväll ska jag åka iväg på camping med nästan hela min klass, för imorgon är det Klassens Dag och då ska vi umgås allihopa på Habo Ljungs camping och grilla, bada och spela brännboll och sånt. ska bli kalasnajs, förutom att jag både ska ta min 2:a gardasil-spruta och spänna tandställningen. 

Nu ska jag städa, baka, städa ännu mer, och skriva fler blogginlägg! Hare ♥


16.14

Hellu. Måste börja med att kommentera teckningen som Karin ritade av sina föräldrar i förra inlägget. Ni kanske tänkte "äh dom ser säkert inte ut så eftersom hon har ritat dem på datorn" men dom ser faktiskt nästan ut så, sjukt lika faktiskt! :D Förutom minerna, dom har jag inte sett förr...



Sen så studentfesten igår - Martin (som tog studenten) var fett läskig! Han var full redan när jag kom dit, och när Linnea och jag frågade om vi fick låna hans hårvax så tog han fram Tattoo Skincare till oss ... hahah men vi hittade vaxet själva. Annars var det najs där, vi fick god mat, goda kakor, god choklad, och sen tittade jag och Linnea på en fett förvirrande skräckfilm - Triangle. Men jag tyckte den var rätt bra ändå ;)

Student, igen!

Tjeeena! Studenten igår var sådär, först blev vi upphämtade av studentens storasyster som körde oss hem till dem. Sen upptäckte jag till min förskräckelse att vår skolsyster var där hahah. Det blev smörgåstårta till middag vilket jag inte gillar så jag fick mackor, och sen somnade jag framför Simpsons med mina syskon. Ikväll ska jag ju på en student till så jag hoppas den blir lite roligare. Där kommer ju i alla fall en kompis att vara! (Karin: Marie och Getosten och dom ska vara där! :SSS)

Nu käkar jag [kladd]kaka och är social med min lilebror, och snart ska jag väl börja fixa mig till ikväll. Ska vara där typ halv fem och så ska jag sova över (det är hos min kompis, hennes storebror tar studenten) så jag måste packa väska också..


Studentfest idag!

Kom hem från skolan för ett tag sen och sitter och äter chips nu. Om en stund ska jag byta om och fixa mig, för jag ska på student senare. Det är min kusin Philip som tar studenten, yaaaaay. Imorgon blir det en studentfest till, nämligen Linneas storebrors.

Ooooh, idag var sista "riktiga" skoldagen för detta läsåret! :D Idag har vi suddat & lämnat tillbaka böcker, kollat på en urtråkig fransk film (En lantbutik i Provence eller nåt sånt... se den i n t e !) och haft betygssnack. Och så hade vi bild, vi hade en fem minuters lång diskussion med vikarien om hurvida vi hade städat förra veckan eller inte, och sen fick vi sluta. Najjjs ;)

Bloggar mer imorgon, puussen! ♥


22.03

Varför åskar det? -.- Totalt onödigt. Det finns inga positiva saker med det? Åska = regn, läskiga ljud, ingen sömn, risk att något börjar brinna, man får inte ha elektriska saker igång. Fast det verkar som att det har slutat nu, sköönt! ;) Har ju varit fint väder (och varmt) hela dagen.. Har orienterat med klassen ute i skogen; blev attackerad av 5000 myror!!! Sånna stora feta som bits... Fast fick bort alla innan dom bet mig ;)


Dag 7 - Min bästa vän

Asså f*n vad jag hatar dessa rubrikerna, "Min bästa vän". Om man har flera? ...



Flera av dem på bilden, och några andra!

Linneaaaaaa!!

Tjena!

Sitter med Linnea här hemma och ska ta roliga bilder med henne ;) bloggar mer sen, see ya! ♥
Btw, kolla in hennes blogg: http://linneatipsar.blogg.se/


Simpsons nu!

Sååå, nu är det dags att stänga av datorn och kolla lite simpsons! Sen ska jag läsa Frida och plugga till mitt moppekörkort. Ska på intensivkurs om 1 vecka och 3 dagar så det är hög tid nu!

Imorgon blire orientering med min klass & parallellklasserna i skogen. wohoo. förra årets orientering blev totalt misslyckad, vi kom dit klockan nio och det var skitkasst väder. Men vi sprang ändå i regnet, fast vi fick gå hem 9.40 ;)



Dag 6 - Min dag

Får bli två inlägg från denna listan idag eftersom jag inte uppdaterar den varje dag ;)

06.00 Ringde klockan och jag steg upp och började fixa mig.
06.40 Ungefär, gick jag ner och åt frukost. (nej, jag fixade inte mig i 40 min, men det tar tid att vakna)
07.20 Borstade jag tänderna och gick sedan till skolbussen
08.00 Framme på skolan.
13.35 Slutade skolan och väntade på bussen som gick 14.20.
14.45 Hemma, hamnade framför datorn med lite mellanmål.
17.20 Ungefär, då började jag laga mat. Hamburgare med pommes!
17.45 Åt middag med min lillasyster.
18.10 Hamnade åter vid datorn.

Dag 5 - Vad är kärlek?

Jaadu, det vet denna killen i alla fall! Haha, jag diggar fortfarande låten starkt, även om det var 3 år sedan han spelade upp den i melodifestivalen.

oooh, en sak till. Hans dialekt är SÅÅÅ awesome, jag äääälskar göteborgska :D


Gårdagen

Skrev jag aldrig vad jag, Karin, Emma och Rebecka gjorde igår på min födelsedag? Vi cyklade till glasskiosken och åt glass! :D Jag köpte en superstor portion kulglass, muuuuums ♥ Sen drog vi till ica, köpte lite godis och dricka, och satte oss sen på en lekplats och chillade. Sen var jag tvungen att cykla hem ;) Jag skulle typ klippa gräset (vi har en sån cool gräsklippare som man sitter på och kör omkring, typ som en liten traktor) men jag slapp, och sen köpte vi kinamat! :D Nom nom nom..



Bild från förra sommaren.. Sjukt cool.

15.29

God eftermiddag allihopa! Innan jag börjar med detta inlägget tänkte jag bara säga tack till "Anonym" som skrev grattis till mig igår på min födelsedag!

Ja, vad ska jag mer skriva? ... I skolan idag bestämde vi vad vi skulle göra på klassens dag som är på måndag. Vi ska åka till Habo Ljung och bada, grilla och spela brännboll m.m. Dessutom ska de som vill tälta på Habo Ljungs camping från söndag till måndag, och det ska jag antagligen. Fast jag har 2 problem, och de är att jag ska fira min födelsedag på söndagen och att jag ska ta min 2:a gardasil-spruta på måndag morgon, men det ska vi nog fixa.

Nu ska jag kolla runt lite på internet och läsa Frida. See ya!


19.05

Nu sitter jag och gör absolut ingenting... Har svarat på alla mina "Grattis"-logginlägg på facebook och nu har jag inga händelser där längre. Får väl hitta på någonting snart, det var meningen att jag skulle träna ikväll klockan åtta men det blev inget eftersom det inte är någon som orkar pallra sig dit -.-' Tråkmånsar säger jag bara. Varför är det alltid så att när man är som mest pepp på att träna så är det ingen som vill/kan komma så blir det inställt? ...

Aja, jag får väl se det positivt. Kan ju gå och lägga mig tidigare, det är ju skola imorgon igen för första gången på läääänge. Idag kändes det faktiskt som att det var sommarlov, synd att det inte är så.



Turkiet -10


Ooh happy days

Godmorgon allihopa! Idag är det ju, precis som jag sa igår, min födelsedag! Wohoo! Blev "väckt" av min familj och fick några presenter nu på morgonen. Fick en hemmagjord kudde av min syrra, berlocker till mitt berlockarmband och en ziperall som jag ska beställa snart.

Nu blir det snart frukost, vi hade ingen mat hemma efter semestern så mamma har varit iväg och handlat precis, och jag är sååå hungrig! Bloggar mer sen, hare bra!



Sjukt het bild på mig och mina nya Ray Ban-brillor. Mee like :D

22.25

Usch, nu börjar jag bli trött. Har städat lite på mitt rum och ska sova. Imorgon är det trots allt min födelsedag och då ska jag till stranden med mina kompisar. Vi ska köpa glass i sommarkiosken :D Så, mer uppdatering imorgon, hare! ♥

Dag 4 - Det här åt jag idag

Well, jag kan berätta vad jag INTE åt idag...... Min vanliga frokust på hotellet i Turkiet! Jag har ätit pannkakor, mackor och en friterad degklump (låter äckligt men är gott) med choklad på allting till frukost varje dag, men idag var vi tvugna att äta frukost klockan 7 eftersom bussen till flygplatsen gick klockan 8. Och vid den tiden på morgonen var inte pannkaks-stekarna och degklumps-friterarna på plats så jag fick äta mackor. Yeeey.

På flyget hem, runt 12, åt jag en baguette med ost, sallad och paprika (tog bort gurkan eftersom jag är rädd för sjukdomen ehec). Och så fick jag och Cornelia dela på en liten påse nachos. När vi landat åkte vi raka vägen hem till farfar och ått grillat, SÅ GOTT!! Sen åt jag glass och några kakor till efterätt.



gammal bild på cupcakes made by mig och linnea.

Konfirmationen



jaa, dålig bild, har inte så bra kamera. och jag vet inte varför det är ett papper bakom trädet men ... skit samma ;)

1 Thomas Sabo berlockarmband med en silvrig F-berlock, fick av mina kusiner och deras familj. 2 Halsband från Guldfynd by Kenza, fick av mamma och pappa. 3 Jordgubbshalsband, fick från min syrra. 4 Smycketräd och en hund med svansen upp i luften som man ska sätta ringar på! Fick dem av min mammas moster & man.



Fick också lite pengar och presentkort, så ska snart ut och shoppa! Presentkorten är på smyckebutiker så det får bli lite berlocker till mitt Thomas Sabo-armband. Och så fick jag ett guldhalsband av farfar och hans sambo, men har inte fått nån bra bild på det :(

ush vilket långt inlägg om vad jag har fått... egoistiskt kanske, men men...

Guten abend leute!

Hejsan svejsan! Ni kanske har märkt att jag inte har skrivit några direkta inlägg den senaste veckan? Om inte så vet ni nu. Sanningen är att jag har spenderat veckan i Turkiet (Alanya/Konakli) med min familj, så Karin och tidsinställda inlägg har hållt er uppdaterade! ;)

Tänkte inte skriva ett suuperlångt inlägg om hela resan, utan jag tänkte skriva flera kortare inlägg. Typ med bilder på vad jag har köpt m.m. Och så ska jag lägga upp bilder från min konfirmation som var den 28:e!
Peace ♦



bild från Turkiet förra året (utanför Dalaman). Har varit i turkiet 3 gånger nu ;)

Min söta lillebror






Min fina katt


Dag 3 - Mina föräldrar

Hahah bara för att jag ska skriva om mina föräldrar i detta inlägget måste jag bara dela med mig av en sjukt cool bild på min mamma:

Och en på pappa:



Dom heter Anette och Rickard, och dom gifte sig den 13 december 2003.
Mycket mer har jag nog inte att berätta om dem?
Och NEJ, jag är INTE lik pappa.

Tjing tjong!