Anzac biscuits
Ååååhh jag har bakat världens godaste kakor - Anzac biscuits!
Kakorna är traditionella i Australien, och de bakades av mammor och fruar till sina män när de var ute i första världskriget. De smakar sött och är hur goda som helst :D
Ingredienser ca 25 stycken
Ugn: 150 grader
- 2,5 dl havregryn
- 2 dl riven kokos
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl socker
- 125 g smör
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 msk vatten
Såhär gör du
Blanda havregryn, mjöl, socker och kokos i en skål. Smält sirap och smör tillsammans. Blanda bikarbonaten med kokande vatten och häll i det i kastrullen med smöret och sirapen. Häll i blandningen i skålen med de torra ingredienserna.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ta ca 1 tsk kaksmet till varje kaka och lägg ut på plåten. Jag gjorde dem lite större än 1 tsk. Ställ in dem i ugnen och grädda i ca 20 min.
Ta ut kakorna när de har blivit lite bruna och dra av bakplåtspappret från plåten. Lägg det på diskbänken eller bordet så svalnar kakorna och blir hårda.
Kommentarer
Trackback